Benvinguts!

Benvinguts a la pagina on pots trobar tota la informació sobre els gegants i gegantes, grallers i gralleres,.. de tot Catalunya.
En aquesta web podreu trobar totes les activitats al llarg de les setmanes i les noticies més destacades del món geganter. També trobereu imatges dels llocs on els gegants i geganters han anat a visitat.

Esperu que us agardi!

dissabte, 3 de maig del 2008

Colla Gegantera dels gegants del Pi: Historia

Historia:

Mustafà i Elisenda, com es coneixen els Gegants del Pi, no deixen de sortir. Atesa la seva importància i reconeixement històric són cridats moltes vegades per fer de padrins d'altres Gegants que es bategen, o en Aniversaris de Gegants tan importants com els nostres. Fruit d'aquest reconeixement, va ser la seva participació en la cerimònia d'inauguració dels Jocs Paralímpics de Barcelona, juntament amb els Gegants de la Ciutat, com a protagonistes del Ball de Gegants. De la mateixa manera i, des del 1993, formen par, juntament amb el Bestiari de Barcelona Vella i altra vegada els Gegants de la Ciutat, del Seguici Popular de Barcelona.No va ser fins l'any 1960 que, després de trobats i restaurats gràcies a una col·lecta popular els Gegants del Pi, tornaren a sortir al carrer.