Benvinguts!

Benvinguts a la pagina on pots trobar tota la informació sobre els gegants i gegantes, grallers i gralleres,.. de tot Catalunya.
En aquesta web podreu trobar totes les activitats al llarg de les setmanes i les noticies més destacades del món geganter. També trobereu imatges dels llocs on els gegants i geganters han anat a visitat.

Esperu que us agardi!

dissabte, 3 de maig del 2008

Colla Gegantera de Sant Joan Despí: Historia

Historia:
Els orígens de la Colla de Geganters de Sant Joan Despí es remunten a l’any 1983. Per arribar a aquest moment va ésser necessari la col·laboració de moltes persones, en especial l’esforç decidit del tècnic de Cultura de l’ajuntament de la nostra població en Salvador Gimeno Chaparro (1953-1986), el qual va ésser capaç de desenvolupar la idea i reunir a una sèrie de persones de la població i al mateix Ajuntament per a la realització del projecte.
A Partir de aleshores els gegants han presidit la Festa Major a la porta de la entrada del nostre Ajuntament i han estat i estaran presents en tots els pregons de la dita Festa Major. Cada any sortim en cercavila pels carrers del nostre poble acompanyats de molts gegants vinguts de totarreu. Tanmateix durant cada any assistim a moltes trobades de Gegants de moltes poblacions de Catalunya i arreu del món.
En les primeres sortides de la nostra Colla anàvem amb camisa blanca i sense mocador, poc temps després es va acordar que tots els geganters portessin la mateixa camisa que el gegant amb l’escut de la Colla i per últim el mocador vermell de geganter.
També els fills dels geganters van aprendre a tocar els timbals i les gralles, fent ballar als gegants al seu so. Eren llavors els grallers més joves de Catalunya. Amb ells varem ballar per totes les trobades. Molt aviat el fet geganter va arrelar a la nostra població.
Integrats a l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i federats a la Comarca del Baix Llobregat hem assistit a la celebració de totes les Ciutats Geganteres i també a la Festa de proclamació de l’hereu del Baix Llobregat.
També hem de remarcar que la nostra entitat, des de l’any 1988 organitza cada any, el últim diumenge de gener la popular festa dels Tres Tombs de Sant Joan Despí.
Són molts els record que tenim de passar fred, pluja, vent, problemes de transports... i tot ha estat superat per les ganes de dur la cultura del nostre país per allà on anem i també el nostre afany de gresca i festa. Tot això seria molt llarg d’explicar, d’infinitat d’anècdotes que hem passat!