Benvinguts!

Benvinguts a la pagina on pots trobar tota la informació sobre els gegants i gegantes, grallers i gralleres,.. de tot Catalunya.
En aquesta web podreu trobar totes les activitats al llarg de les setmanes i les noticies més destacades del món geganter. També trobereu imatges dels llocs on els gegants i geganters han anat a visitat.

Esperu que us agardi!

dissabte, 3 de maig del 2008

Colla Gegantera de Santa Perpètue

Historia:

Vam tenir l’ocació de presentar-los a la Festa Major de 1988 i el 12 de març de 1989 els batejàrem amb els noms de BERNAT i PERPÈTUA.
Els noms dels nostres gegants són representatius de tots els perpetuencs per motius històrics, ja que forman part del nom del nostre poble: en BERNAT perquè va anar a la conquesta de Mallorca amb Jaume I el Conqueridor i aquest amb agraïment li va donar terres, que es van anomenar després MOGODA. I el nom de la nostra geganta ve de l’advocació del nostre poble cap a una màrtir que va ser llençada als lleons l’any 202 a Cartago.
Com ja és sabut. Montserrat és un lloc molt estimat per tots els catalans; això ha motivat la tradició d’ anar a peu fins a Montserrat.
En BERNAT i la PERPÈTUA també van voler aconseguir aquesta fita. Aprofitant la celebració del cinquè aniversari, l’any 1994 vam decidir fer realitat els nostres somnis.
El 12 de març de 1995 l’alcalde de la nostra població va celebrar el Casament civil dels nostres gegants i el “gegant” Mossèn Biscuter, va celebrar la cerimònia religiosa, consistent en un ball que significava l’acceptació de l’enllaç entre el món dels gegants.
Els padrins van ser els gegants de Barberà del Vallès i Sta. Coloma de Farners (padrins també del bateig d’en BERNAT i la PERPÈTUA l’any 1989) .
Els dies 18 i 19 de maig de 1996, per celebrar el seu dezè aniversari els gegants van iniciar la tornada de Montserrat.
El 7 de març de 1998, primera sortida de la Perpètua embarassada.
El dia 4 de setembre de 1998 la Perpètua va donar a llum a la Santiga, la primera filla dels nostres gegants.
Va arribar al món dels gegants durant el Pregó de la Festa Major del nostre poble, coincidint amb el desè aniversari dels seus pares.
La Santiga en néixar feia un pes de 25 quilos i una alçada de 2,80 metres. Va ser inscrita en el registre municipal amb el nom de Santiga, en honor a una ermita de la localitat.
El 3 d’octubre en Bernat i la Perpètua van deixar per primera vegada la seva filla, sota la cura del poble i van anar fins a Tesan, localitat bosniana, que va resultar greument afectada durant la guerra a l’antiga Jugoslàvia per a inagurar les obres de reconstrucció de l’hospital d’aquesta localitat.