Benvinguts!

Benvinguts a la pagina on pots trobar tota la informació sobre els gegants i gegantes, grallers i gralleres,.. de tot Catalunya.
En aquesta web podreu trobar totes les activitats al llarg de les setmanes i les noticies més destacades del món geganter. També trobereu imatges dels llocs on els gegants i geganters han anat a visitat.

Esperu que us agardi!

dissabte, 3 de maig del 2008

Colla Gegantera de Barcelona: Historia

Historia

Els gegants de la Ciutat de Barcelona són el Jaume I i la Violant d'Hongria.
Les figures actuals són obra d'en Manel Casserres fill i van ser estrenats la vigília de Sant Jordi de l'any 2006 al Palau de la Virreina de Barcelona i van tenir la seva estrena en públic el dia de Sant Jordi, exposats en el vestíbul de la Casa Gran amb motiu de la Jornada de Portes Obertes que se celebra cada any el dia del Patró de Catalunya.Com deia el poeta Maragall: "Els gegants de Barcelona són propietat de tots els nens i nenes de la Ciutat".

La seva propietat física correspon a l'Ajuntament de Barcelona i la seva gestió la té delegada a la Coordinadora de Geganters de Barcelona que és la responsable de la seva gestió i presència a carrer.

Els Gegants de la Ciutat ostenten la més alta representació del protocol barceloní, juntament amb l'Àliga de la Ciutat.
Formen part del Seguici Popular de la Ciutat, juntament amb el Bestiari Històric, els Gegants del Pi i els de Santa Maria del Mar.
Tenen un ball propi que forma part del Toc d'Inici que obre les festes de la Mercè.

Els Gegants de la Ciutat només surten en ocasions molt especials, sempre i quan es demani la presència festiva de l'Ajuntament de Barcelona en actes. Fins a data d'avui, els Gegants de la Ciutat han visitat: Reus, Girona, Mataró, Tortosa, Ulldecona, Manresa i Torroella de Montgrí, i fora de Catalunya; Almagro (Ciudad Real), Madrid i Alcalá de Henares (Madrid).

En Jaume I i la Violant d'Hongria, per tot el que representen, són padrins dels gegants de Santa Maria del Mar, gegants del Pi, gegants d'Ulldecona, dels gegants Hereu i Pubilla de Manresa i del gegant "Don Miguel de Cervantes Saavedra" d'Alcalá de Henares.