Benvinguts!

Benvinguts a la pagina on pots trobar tota la informació sobre els gegants i gegantes, grallers i gralleres,.. de tot Catalunya.
En aquesta web podreu trobar totes les activitats al llarg de les setmanes i les noticies més destacades del món geganter. També trobereu imatges dels llocs on els gegants i geganters han anat a visitat.

Esperu que us agardi!

dissabte, 3 de maig del 2008

Colla Gegantera de les Corts de Barcelona: Historia

Historia:


El gegants de les Corts van néixer com a part del projecte "Un cercavila ben propi de Les Corts", redactat pel col.lectiu "Anglesola" i, guanyador del concurs municipal "Faci d'Alcalde", edició de 1987. Aquell mateix any es va construir el gegant i va ser estrenat per les Festes del Roser. La geganta va ser estrenada l'any següent, participant a les Festes de la Mercè. Les figures dels gegants de Les Corts, d'estètica clàssica i perfeccionista, representen els reis Jaume II i Elisenda de Montcada, personatges vinculats al districte de les Corts mitjançant el Monestir de Pedralbes. Els gegants, en el seu moment, van ser una novetat en el panorama festiu de l'antiga vila de Les Corts i, des d'aleshores l'han representada arreu del país, viatjant diverses vegades al Japó.